Thursday, 2 July 2009

~Mill Farm Oriental Creamics~




salam semua..

setelah selesai hari award sedunia..n3 kali nie pulak nak berkongsi hasil hunting di ayer hitam johor..di mana kawan2??mesti dah ramai yang tau kan..bukan kat tempat jual2 seramik tu..yang nie dibawa khas dari claytan warehouse ayer hitam..

dalam perjalanan ke rumah kakak ipar di batu pahat..saya mengajak cik abangku singgah ke claytan nie..so sayang punya pasal singgah jugak la..memang dah lama tau pasal claytan nie..cuma tak berkesempatan nak pegi..so setelah direkemen oleh cik mat kita nie..akhirnya sampai jugak ke sana..memang banyak sangat yang berkenan di hati..lain kali nak datang lagi..hehehe..

teko mill farm scenery oriental ceramics nie adalah salah satu teko yang dirembat di sana..tunjuk teko yang nie dulu sebab paling menambat kalbu walaupun sedikit retak di bahagian bodynya..hehehe..kalau nak tengok teko yang lain..stay tune..esok lusa.. i show uols k..

teko oriental ceramics

cuba uols tengok gambar close-up..mill farm scenery kan..da very cottage style kan..hehe..

close-up teko oriental ceramics

actually yang cawan 2 beradik tanpa piring nie pula dah beli lama dulu di rope walk taman selat bagan..nasib baik jumpa mummynyer di ayer hitam..hehe..cuba perati cawan nie sama kan cam teko kat atas tu..

teacup

itu ajer citer saya di petang khamis nie..jumpa lagi..tata..

26 comments:

  1. wah jauh tu air itam..kalau dekat akak dah serbu...cantik maa...

    ReplyDelete
  2. wow k.khaty..cepatnya akak..sepantas kilat..baru nak edit2 nie..tulah akak..kalau kursus ke INTAN kluang ke..singgah le ke sana..best wooo...hehehe..

    ReplyDelete
  3. salam yatt...waa caya sama luu beb!!!..tak sia2 kann...Kalau yg suka buat decal pun bes kan yatt, teko2 kat situ...aku nak jual lah teko tuu nanti..ahaks, serta merta, ada yang terus "anti mat gebu" sat lagi..yang buat muka ala2 tak siap pun ada!!!...arghhh letihh memikirkannyaa!!!....

    ReplyDelete
  4. wsalam cik mat..waa pun caya sama lu ler cik mat!!!berkat dorongan cik mat..soh saya singgah ke sana..sampai juga akhirnya..berbaloi..memang berbaloi!!hehehe..pasal nak jual tu baik p rembat cepat2..apapun yang cik mat buat..saya sokong 100%..asal hati gumbira..takde salahnya..go cik mat go!!

    ReplyDelete
  5. Yatt,

    cantinya bunga dia tuu kann,,isisis cawan dia betul2 cun sesuai dgn tekonya tuu..pandaiiiii pilih color n cocok dgn setnya yeee

    ReplyDelete
  6. salam Yatt...
    1st time comment kat blog yatt..td singgah kat blog kak gee...nampak comment yatt terus klik!! Penah dulu masuk blog yatt ni, teruja betul tgk koleksi antik Yatt :-) semuanya marbeles!! I love them all :-)

    ReplyDelete
  7. k.sue..memang cun..ala2 cottage..saya nie kalau dapat yg tak cukup set..terus di'set' kat kepala..apa yang ada..apa yg idak..kalau terus jumpa yang sepadan..terus ngap tanpa banyak soal..hehe..itulah caranya hunter nak mencari set agar complete..tak gitu akak..hehehe..

    ReplyDelete
  8. wsalam k.ita..act saya pun selalu masuk ke blog akak from k.gee's..but dunno where to start coz u dun have shoutbox..hehehe..plus ur blog establish internationally..that's why segan sikit nak post any comment..anyway akak..nice knowing you..salam perkenalan dari saya..saya link blog akak to mine k..

    ReplyDelete
  9. cantik la teko ngan cawan tu yatt..best tak kedai tu yatt..kakyu memang suka yg kaler cekelat-cekelat ni..

    ReplyDelete
  10. k.ayu..cantik ek di mata akak..boleh gak utk deco2 henglish kan..kedai claytan tu byk sangat pilihan..rege pun teramat berpatutan..tapi akak kena pandai pilih ler..ada display bawah bumbung..ada yang berjemur di bawah panas hujan..so round2 ler kat situ..as for me..memang best walaupun tak beraircond..hehehe..

    ReplyDelete
  11. Gua nak jemput lu dtg makan kenduri kat blog gua..Folo baca doa skali pun takpa..

    ReplyDelete
  12. untuk deco henglish sedang elok tu bentuk teko tu santik..
    yatt..cibuk je kakyu ni nak tanya..kedai claytan
    ni dekat tempat kita soping yang banyak kedai pastu ade jual kerepek2 bagai kan..eh betul ke kakyu ni..senang tak nak cari..

    ReplyDelete
  13. wokey fdaus..wa singgah dah rumah lu..hehehe..thanks sbb jengok rumah wa.. :-)

    ReplyDelete
  14. yezza k.ayu..senang jer..dari tol air hitam kluang..akak ke kiri..then depan sikit kat traffic light..akak masuk simpang ke kiri yang jual seramik dan kerepek2 tu (tempat lama jual2 kat air hitam nie)..then terus jer..dalam beberapa km dah sampai..belah kiri cam ada tasik penuh ngan teratai..bertentang ngan tasik tu warehouse claytan..jangan risau..depan kedai tu ada signboard besar2..hehehe...

    ReplyDelete
  15. ooo...t.q lalinggg... nanti kakyu nak turun jb rumah sepupu harus ,wajib singgah ni..betul lah yatt cam senang je nak cari.

    ReplyDelete
  16. wow cantik nya.. tak sia sia hah pejalanan yatt ke selatan..

    Yatt
    Intan Kluang tuh Kak Intan ker? Yg jual kek tuh yea?

    For En Mat Gebu
    sapa plaks yg nak anti Mat Gebu tuh? Jual la Mat Gebu.. saya pun nak order juga kalau cun. apa salah nya kan.. ahaaaaaaks.

    ReplyDelete
  17. Yatt...cun sehhh..... cantik kan. Tiap kali akak pegi mesti da tutup

    ReplyDelete
  18. wah.. very cottagey collection.. lepas ni, collection apa ya Yatt.. hehehehe

    ReplyDelete
  19. k.ayu
    ~singgah jangan tak singgah..hehehe..bak kata tagline claytan tu..biar menyesal beli daripada menyesal tak beli..hahahaha...

    k.azi
    ~betul tu akak..sy siap singgah kat kedai 2nd kat batu pahat lagi..hehehe..yg INTAN tu sebenarnya Institut Tadbiran Awam Negara..org gomen selalu kursus kat sana..bukan k.intan..hehe..kalau k.intan wangsa maju saya kenal la..pasangan exchange gift saya.. :-)

    ReplyDelete
  20. k.zura
    ~cun kan akak..cepat2 akak ke sana..rambang mata tengok..tutup pukul 6pm tau..hehe..jangan lambattt...

    k.aziah
    ~yup..betul tu akak..lepas nie koleksi dari japan..so akak tungguuu....walaupun next n3 bukan pinky roses...hehehe...

    ReplyDelete
  21. Yatt
    Kat Kluang tuh kan ada sorang kakak. dia buat dan jual kek. Sangat sedap. Rasa nya nama dia Kak Intan.. Tuh yg kak azi tanya tuh.... hihihi.

    ReplyDelete
  22. k.azi..tak tau le pulak k.intan kluang tu..hehe..bukan dok sana..balik dlm sebulan or 2 bulan sekali..MIL tak pernah pulak citer pasal k.intan tu..hehehe..akak dok oda ngan dia ke?? :)

    ReplyDelete
  23. salam yatt..kak ina dtg ni..yatt..cantk2 nya..apa nama kedai tu yea yatt..

    ReplyDelete
  24. wsalam k.lina..nama kedai dia claytan warehouse/outlet di air hitam..
    kalau akak nak baca dengan lebih lanjut..boleh ke..
    http://tiffinbiru.blogspot.com/2009/03/jom-cuci-mata.html

    cik mat dah buat n3 pasal tempat nie dengan detail dan siap ngan laporan bergambar..boleh jadi duta produk claytan nie..hehehe..(psst cik mat..minta izin yea letak link n3 cik mat pasal claytan tu tau..)

    ReplyDelete
  25. Yat bagitau kat baranglama yg kak Intan tu ialah sedara sebelah Hubby akak, tapi akak 2 kali aje jumpa dia.

    ReplyDelete
  26. k.zura..dah bagitau k.azi pingganlama blogspot..nanti2 akak chat ler ngan dia k.. :-)

    ReplyDelete

Dear friends..Thanks for visiting Yatt's Precious and I really welcome all your comments..Please leave your comment here..