Thursday, 11 February 2010

~Koleksi Ros Jepun~





salam semua..


kali nie pulak nak show uolss koleksi ros jepun..memang kombinasi kaler yang menarik..tak banyak dalam simpanan..cuma ada 3 teko, 3 tureen, 1 piring leper & 3 set cawan..tak sah kalau tak masuk sini jika tak disajikan dengan banyak piccas..hehe..dulu saya penah masukkan n3 ros jepun..boleh klik {DI SINI}...

type 1..
bunga yang lebih lembut

saya ada 2 teko dari jenis type 1..tapi kalau diperhatikan ada bezanya..


teko yang pertama dari nassir..bunganya bercorak lebih besar dan kudup/kuncup bunga (rose bud) menghala ke bawah..

kemudian ternampak kak chah melelong teko yang sungguh menawan nie..siap ada bunga pada penutupnya..aduhhh..hatiku terpaut lagi..hehe..apaalagi..gunakan talian hayat..hehe...lebih seiras dengan tureen di bawah..kuncup bunganya menghala ke atas..

inilah tureen dari kak hanim laling..
sungguh cantik..tak rugi meminangnya jauh dari seberang tambak..

type 2..
warna yang lebih garang & berbunga kembang..

untuk type 2 nie saya ada satu teko..dari cik tasha antik..
ada sedikit defect pada printnya..tapi masih menawan..

tureen berbentuk bujur dari wan..
tureen yang bulat dari tasha antik..

sekian..3 tureens & 3 tekoku..
tata..







9 comments:

  1. salam yatt,,,,cantik tureen tu, kmona kenan tu...

    ReplyDelete
  2. salam yatt..cantik2 bangat..akk cuma ada teko yg rose bud menghala ke bawah jer..tu pun dari rumah MIL..

    ReplyDelete
  3. slm yatt, koleksi yatt ni antara yg kak suke..manis bunga2 ni..tambah ngan tureen tu...mengasyikkan ....bukan lagu je tau hehe..
    kenala yatt selongkar cawan2nya pula ye..teko dari chah tu ..tak sempat nak rembat pun..dah kena booked ...mmg cantikkk

    ReplyDelete
  4. yatt cawannya mana teko dah berderet, akak datang nak minum nie. bukak ler apa ada dlm tureen tuh....ehehehhe

    ReplyDelete
  5. kak mona..
    wsalam sis..hehe..saya laaaaagi berkenan tureen akak yang terlepass tu..huhu..tersedak orang yang beli tureen tu..hahahaha.. ;)

    ReplyDelete
  6. kak azah..
    wsalam akak..saya pun sukaaa sangat..sebab tu banyak2 pun pandang tak jemu..untung akak dapat rembat MIL punya..saya MIL & arwah mak seketui teko pun takde..hehehe..

    ReplyDelete
  7. kak nor..
    wsalam akak..akak suka ye yang nie..saya anak2 dia cuma ada 3 set..tu pun cawan jenis kecik..kalau dapat yag mulut jahat tu alangkah bahagianya jiwa..terus nanyi lagu amalina asyik..kui3..
    teko kak chah tu rasanya ada lagi kot..kak chah belum abis selongkar apekss peberet dia tu..akak standby jer..cepat2 rembat..hehehe... ;)

    ReplyDelete
  8. kak zura..
    tu masalahnya akak..cawannya cuma ada 3 set..tak cukup pun nak jamu akak anak beranak..kena hunting lagi nampak gayanya..hehe..
    apa dalam tureen kena mai rumah dulu ye sis..kui3..

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Dear friends..Thanks for visiting Yatt's Precious and I really welcome all your comments..Please leave your comment here..