Friday, 27 August 2010

~Johnson Bros Old English from England~




السلام عليكم
salam Jumaat Nuzul Quran yang mulia..


sedar tak sedar dah 17 Ramadhan..cepatnya masa berlalu..moga2 ibadah dipertingkatkan lebih2 lagi pada 10 akhir ramadhan..hari ni nak berkongsi set old english (OE)..dulu saya penah n3 set old english berwarna hijau yang saya perolehi di pasaran tempatan..boleh klik {di sini}..kali ni set OE yang lain yang diimport khas dari bumi England..tak lain tak bukan dari
Kak Mona
@Englishvintages..

set OE ni memang saya request kak mona carikan..tak sangka dalam masa terdekat kak mona berjaya mendapat apa yang saya hajati selama ini..walaupun tak cukup lengkap dan bercampur2..saya amat sukakannya..cantik & manis sangat2 bunganya..cik mat gebu pun ada set ni..boleh klik {di sini} untuk melihat perbezaanya..


coffeepot yang cun melecun..



cawan jumbo..cukup 6 set trios..sama kan designnya dengan set hijau OE saya dulu..bunga di tengah piring & juga di dalam cawan..




cawan mini..cuma ada 4 cawan & 6 piring..



cuba bandingkan saiz kedua2nya..


covered sugarpot yang xtra besar..padan dengan cawan jumbo tu..cantik sebab ada bunga di dalam pot tu..



yang ni pulak creamer yang padan dengan cawan comeyy lote..




my precious & lovely OE..


jumpa lagi di lain masa..

salam sayang..




8 comments:

  1. salam ramadan yatt..memang cun melecun lah..meleleh air liuh tgk set..,antara perut lapar atau pun pedih mata memandang.(p/s : agak2 raya tahun ni Set apa ya yg yatt keluarkan utk hidangan tetamu kat umah dia ya..,rasa2nya kena datang bawa plastik bungkus kot..,bungkus kueh & bungkus pggn mangkuk sekali..ok tak)

    ReplyDelete
  2. salam kak yattt....
    wahhh telan air liur je la sy tgk set OE akak ni...sy 1 pun tak dak lg...hehehee

    ReplyDelete
  3. salam yatt,
    betui la kata zany telan air liur jer....mmg superb...mabeles cantiknya, berbaloi10x membelinya...:))

    ReplyDelete
  4. salam yatt,,, si pojaan hati dah keluar ye,,cantik tu ..yatt ntn tel kmona ye..thanks yatt

    ReplyDelete
  5. salam ramadhan jugak buat bro shariff sekeluarga..
    cantekk kan set dari kmona ni..masa kmona tunjuk awal2 tu mmg meleleh ler air liur..thanks banyak2 pd kmona..hehe
    kalau sapa2 datang rumah saya..saya kasi tetamu yang pilih nak guna set mane esp kalau bro yang request..cheewahh..hehe..
    tp syaratnya>> dine-in sahaja..bukan take-away..ekekeke..gurau2 jer bro...

    ReplyDelete
  6. wsalam zany..
    pelan2 yer dikk..insyaAllah satu hari nanti ada rezeki zany dpt OE ni kan..yakin boleh!.. ;-)

    ReplyDelete
  7. wsalam kak rohas..
    yesssss..setuju sangat2..berbaloi baloi baloi saya beli set dr kmona ni..kalau kenan roger2 kmona..hehe.. ;-)

    ReplyDelete
  8. wsalam kmona..
    firstly..thanks banyak2 sbb dapat merealisasikan impianku sis..i loooove them sooooo much!..just my taste..hehe..akak pun tau kan..
    psstt>>orait sis..dah call akak.. ;-)

    ReplyDelete

Dear friends..Thanks for visiting Yatt's Precious and I really welcome all your comments..Please leave your comment here..