Saturday, 18 January 2014

~Beauty Beyond Words~



السلام عليكم

salam malam minggu..




sangat sangat sangat malas nak update blog kebelakangan ini..mood jatuh merudum..lalu kugagahkan diri menaip sepatah 2 kata di sini..

kali ni just nak share teko bulat wet roses..

WET ROSES
....beauty beyond words...




Wednesday, 1 January 2014

~Selamat Datang 2014~



السلام عليكم

Selamat Tahun Baru 2014!!!




Mukasurat:1/365
 Aku impikan hari-hari yang indah, memberi tuah, menggembirakan, membahagiakan, menceriakan, menenangkan jiwa di tahun 2014 dikelilingi oleh suami, anak-anak, kaum keluarga dan sahabat handai yang tersayang di bawah lindungan dan keberkatan Allah SWT.......




Monday, 30 December 2013

~Teko Siku Sweet Flowers~




السلام عليكم


tuah ayam nampak di kaki..
tuah manusia siapa yang tahu....



begitu lah halnya dengan teko siku sweet flowers ni..dah lama mengidam..tanpa diduga owner asal bermurah hati melepaskan teko cantik ini pergi..

saya seperti biasa...
I will never say NO..hehehe..

maka bergandinganlah teko aladin & siku yang super gorjesss ini!


me likey likey....




Sunday, 29 December 2013

Barter❤Cantik❤PuasHati



السلام عليكم

salam petang ahad..



 gigih kubuat n3 di petang hari ini..begitu teruja untuk berkongsi hasil barter yang sekian lama diperam kerana masing2 sibuk dengan urusan masing2..hehe..akhirnya berjaya mengatur pertemuan dengan kakak manis di amcorp tengahari tadi..


amacam?..cantik tak teko gumuks kekwa merah ni..bukan calang2 untuk dibarter..yang dibarter dari saya juga teko gumuks yang kusayang..


 tidak kusangka, teko kekwa merah ni datang sekali dengan tiles antik yang bordernya berona coklat dengan ros ungu berdaun hijau di tengah..walaupun kakak manis berkali-kali mengatakan tiles ni tak berapa cantik, tetap nak saya war-warkan kat sini...cantik giler!!..
coklat-coklat ni memang kucukup suka...



 insyaAllah, akan kubingkaikan kemudian hari untuk menghiasi rumah baruku nanti..


untuk kakak manis 
kak ema merah jambu
terima kasih tak terhingga..moga Allah dapat membalas segala kebaikan dan kemurahan akak dari dulu sehingga sekarang..mmmuah!!
 

~MrsPot Sparkling Rose~



السلام عليكم


sebelum sinar 2013 melabuhkan warnanya..saya kongsikan juga koleksi2 yang bertambah di tahun ini..ros ini juga dikenali sebagai ros toncet mata satu..hehe


 saya dapat teko mrspot ni secara bidaan..harga masih munasabah..thanks pada kak siti aafifi..sejak dulu saya akui saya agak teruja pabila melihat mrspot (any motif) kerana ada bunga di penutupnya..
 
.......sudah berkumpul dengan sedara-maranya yang lain

 

Saturday, 28 December 2013

~Teko Siku Big Rose~




السلام عليكم


 sebenarnya wanted list untuk koleksi big rose sudah tercapai di tahun 2013 dengan kehadiran teko siku big rose di atas..sekali lagi terima kasib buat adik gopeng..kalau bukan kerananya tak dapat merasa teko siku big rose dengan harga mampu milik..hehehe..




 


so apa pula azam tahun 2014?

mencari anak beranak siku lah of course.. ^_^
*bila nak insaf ??*


Friday, 27 December 2013

~Teko Pear Yellow Pink Roses~


السلام عليكم

salam jumaat terakhir tahun 2013 

 


okeyyy fine..yang paling terbaru di antara semua..
teko pear yellow pink roses in d houzzz!!
cantique nyer kamoooo!!



bila dibuat family shooting..nampak serabut..
mood nyusun itu ari ke laut..
seriously, I don't like this picture..hehehe


 serba tak kena jer susun itu ari..haishh!!
*ni nak tunjuk 4 teko tu jer sebenarnya*



azam tahun 2014..
nak cari pakdin yellow pink roses
*azam tinggi menggunung*

~Electric Kettle Yellow Pink Roses~


koleksi 2013..electric kettle yellow pink roses..
cool isn't it?

berpenutup tarbus tinggi =))


~Teko Gasing Yellow Pink Roses~


teko gasing yellow pink roses..rasanya dari otai kak fuziah kot..
juga antara koleksi terawal..


~Teko Bulat Yellow Pink Roses~







Entry sekadar mengabadikan koleksi di blog..dulu dah share dulu di fb..teko bulat yellow pink roses antara teko bulat yang jarang kelihatan..ini adalah antara koleksi terawal saya dulu..


saya gandingkan dengan cawan2 taktau apa shape ni dari rizal ceker ayam..hehe..masa ni pertama kali juga berjumpa rizal & kak ana..



Thursday, 26 December 2013

~Aladin VCR~



السلام عليكم




hampir berputus asa..hampir diletgo sugar creamer VCR ini..

rasanya sugar creamer dah dapat 1tahun setengah yang lalu...

dari ayahanda QASEH..

tetiba zany offer..pucuk dicita, ulam yang mendatang..

dengan confidentnya... I said YES!!!!!

selamat bertandang ke rumahku..

LOVE overLOADS!!!!!!!