Tuesday, 14 December 2010

~Unbeliveable Khyber Johnson Bros~





السلام عليكم
salam petang selasa..




semalam dah saya dah tunjuk serba sedikit apa yang saya dapat di amcorp..kali ni pula nak kongsi my "ultimate catch" ahad lepas di amcorp..saya merembat 5 set cawan KHYBER JB di amcorp mall..hehehe..sampai sekarang masih tersenyum gumbira..yang paling menggumbirakan tentunya dapat dengan harga berbaloi2!!..inilah yang dinamakan rezeki tidak disangka2..alhamdulillah..tak sia2 rombongan budak2 sekolah (my heroes) ke sana..hehe..

cop pada piring cawannya..


istimewanya kejadian cawan JB ni bila melihat cop mohornya di"stamp" pada sisi pinggan/piring..seolah2 ingin mengkhabarkan pada semua bahawa it's JB!..hehehe..


emboss pada cawan..ENGLAND BY



adakah anda tidak tertarik??..
bermotifkan bunga kebangsaan kita..
berwarna biru kekelabuan/kelabu kebiruan..


cuba tengok piringnya..menarikkk kann..



pinggan makan leper pun dah lama beli dulu..juga di amcorp..


my precious JB..


pada sesiapa yang nak melihat cawan2 JB variasi lain,
boleh klik di link di bawah..

ezany~cawan ANEMONE JB
kak aida~KHYBER JB (HIJAU)

sampai bertemu lagi..
salam sayang,




4 comments:

  1. salam kak yatt....
    waduhhh kak....mmg buat sy terliur dan terjelez tgk cawan khyber ni...mmg sy minat sgt2...tp mmg x tercapai diakal utk daku memilikinye....bila la nak dpt cawan cmni, klu ada lg jgn lupe sy ye....hehehe

    ReplyDelete
  2. Yatt, aku macam pernah nampak pinggan oval khyber ni. Nak ke? Nanti aku carik...tak silap aku ada lah.

    ReplyDelete
  3. salam yatt,
    w/pun dah tgk kat fb, akk msh nak tgk lg set cawan ni, mmg cantik x jemu dipndg...insya'Allah klu jumpa lg next time akk nk rembat pulak...hehehe

    ReplyDelete
  4. tak terkata.. diam menghayati kenikmatan pemandangan gambar yg indah, tu belum tgk life lg tu kekeke hanya yg paham dpt menilai. bila den mula kumpul pml, den seronok dan gembira, tp bila den dpt koleksi JB yg pertama dr siri irene den puas.. sejak dari tu asal ada jumpa depan mata sedara mara suku sakat mcm ni den takkan sia2kan hehehe den cukup minat dgn corak yg mcm ni yg akan2 pakis akan2 batik pun ya, blh kata taajub la dgn hasil seni dia.. sebagai collector baru den rasa rendah diri sebona ea nak mintak kwn2 carikan yg mcm ni sebab bg den hanya yg ada citarasa tggi yg dpt menilai item ni. tahniah kak yat i'm so happy & proud with your precious JB

    ReplyDelete

Dear friends..Thanks for visiting Yatt's Precious and I really welcome all your comments..Please leave your comment here..