Thursday, 4 March 2010

~Tempting Teapots~





salam petang khamis..


jom kita tengok teko2 yang telah lama saya dok usha dari tasha..akhirnya jatuh ke tanganku..suka sangat bentuk teko gini..cantik dan unik..buat masa nie cuma ada nie ajer..

teko gebuss yang pertama nie saya awal2 ternampak di blog kak saidah..tak sempat nak call..cepat jer cik tasha merembatnya..hehehe..tak sangka setelah beberapa bulan cik adik kita simpan..tergerak hatinya nak letgo pada saya..di montotnya tiada cop..rasa2nya dari japan kot..


close-up bunganya yang cun melecun!!..


teko yang kedua juga dari cik tasha..dihiasi dengan bunga2 eksotik..hati siapa yang tidak terpaut..bawahnya cuma ada logo crown..so memang dari japan kan..

close-up bunganya yang tak kurang hebatnya..

yang sugar bowl nie pulak..jumpa di kedai 2nd hand..tanpa banyak bicara terus kumerembatnya walaupun ia hanya sebatang kara..yang nie pun takde cop..
that's all for today..
tata..





13 comments:

  1. salam yatt..
    Cunn sehhh!!..berbaloi2 tekoi ni mesti jenis janda kerabatzz di raja...yelah dah lamaaaaaa pun still lawaa bunga dia kan...

    ReplyDelete
  2. cik mat..
    wsalam..hahahaha..tekoi?? janda kerabatzzzz yee..nak kena cari anak2 kerabatzz gak ler kan..jangan jumpa anak2 keparatzzz sudah..hehehe..gurau2 di petang hari ye..no hard feeling k cik mat..lagi satu..jangan dok kerut2 muka tu ye nanti kedutzz..hahahaha.. ;)

    ReplyDelete
  3. salam yatt,

    bunga teko2 tu memang cantik dan sweet. i like it.......

    ReplyDelete
  4. kak gee..
    wsalam akak..saya pun dah laama berkenan..dek kecantikannya..saya dok usha..awal2 tu tasha sayang nak letgo..sib baik pastu dia terbukak hatinya..alhamdulillah.. ;)

    ReplyDelete
  5. salam yatt...koleksi yatt memang mengancam dan terancam...terancam tu sebab nak kena keluar duit kalau nak teapots macam tu..mau gak tasha let go ya..untung yatt...

    ReplyDelete
  6. kak azah..
    wsalam akak..hehehe..kena ler keluarkan duit skit..sebab semua nie dah masuk dalam kategori terancam..hehe..kalau dah depan mata..rasa puas hanya kita yang tau..hehe..tapi tak dinafikan lagi..teko2 tasha tu memang mengancam!!!..
    mmmmuahhh2 to tasha d' blonde..hehehe.. :D

    ReplyDelete
  7. salam yatt.
    memang beruntung dapat memiliki teko yg begini cantik..hati yg hiba pun jadi ria..tahniah yatt

    ReplyDelete
  8. kak aton..
    wsalam akak..thanks ye sis..hehe..betul apa yg akak cakap..yang bergundah gulana akan terus seceria mentari pabila melihat teko idaman hati..cheeewahhh..hehe..

    ReplyDelete
  9. Hahaha..tu lah, aku dah kata, sejak2 join geng2 antik ni, bukan mata je dah blur, ayat pun tah hapa2...exceli kan nak tulis "teko ini", tah macam mana boleh jadi ayat org asli penan, "tekoi"..kah kah kahh......

    ReplyDelete
  10. yattt...bertuahnya badann..walau terpaksa keluar fulus lebih sikit utk dpt kn teko tuuu..tapi tk paa..yg penting puasa hatiiii..

    ReplyDelete
  11. cik mat...
    actually kan cik mat..kalau kita makan kuih or kek kak ca dan minum guna cawan lama sambil tengok ikan koi..kita panggey cakoi..

    pastu makan cakoi then ada guna teko lamaaa..jadilahh tekoi..kan dah ada vocab baru..hahahahaha...

    ReplyDelete
  12. kak hani..
    hehehe..puasa hati ke kena puasa perut sebab nak dapat teko nie..hehe..gurau2 ajer kak hani..masa tasha jual tu ok lagi akak..saya tunggu dia buat offer jer..kui3..
    apapun betul cakap akak..memang puas hati sebab cik tasha sudi melepaskan teko2 yg cun nie..thanks zillion tu cik tasha antik kita.. ;)

    ReplyDelete

Dear friends..Thanks for visiting Yatt's Precious and I really welcome all your comments..Please leave your comment here..