Saturday, 13 March 2010

~Rumah Panjang Teko Kotak~




salam petang sabtu..





kalau hari tu kita dah tengok rumah kondo dan teres kak ryana untuk teko2 kesayangannya..hari nie pulak secara ekslusif saya kongsikan rumah panjang teko2 kotakku yang berjaya dikumpulkan setakat nie..rasanya akan statik begitu ajer sebab dah agak payah mendapatkan hatta seketui pun..tapi bagus jugak tak menambah..takde peluang rumah panjang memanjang dirumahku..hehehe..

rumah panjang yang pertama..
deretan teko2 kotak di atas meja komputer..


pics dengan lebih dekat..





manakala rumah panjang kedua nie pulak saya letakkan di ruangan meja makan..
di bawahnya frame bertemakan hijau2an dari ikea penyeri rumah..







then ada lagi 5 teko kotak pelbagai motif yang togel & terdedah lagi..
cik tashaaaaa..plss help me..hehe..

tak lupa..jutaan terima kasih buat suamiku yang tersayang..rumah panjang tu hasil titik peluhnya memanjat & mendrill...menolong daku..insan yang lemah nie..hehehe..thanks ye laling..

lastly..
selamat bercuti sekolah buat semua cikgu2 sekolah & budak2 sekolah..




~salam sayang~






22 comments:

  1. salam yatt,

    wow, banyaknya teko kotakkkkkk ...........

    ReplyDelete
  2. salam yatt...
    Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....terkesima kejap.....hahahaha...

    ReplyDelete
  3. salam yatt..ni betul2 exclusive..jarang yatt fokus kat dlm rumah, baru kali ni nampak...terus n3 rumah panjang utk teko kotak...tshsp cipan meleleh air mata tgk teko2 kotak ni..adehhh...pencarianku belum selesai...tapi dah ada bunga2nya..hahaha....syabas yatt, jadi pioneer utk teko2 kotak ni...yatt, semua cikgu sekolah lain cuti, cikgu sorang ni sekolah..huhu..kelas tambahan hari Isnin sampai Rabu, lebih teruk dr kelas biasa sebab straight 2 jam tanpa henti....sedihnya..

    ReplyDelete
  4. wowww...terbeliak bijik mato tgk kotak yatt ni...he..he...agaknya berapa fulus mania dah abiss tu..he..he..

    ReplyDelete
  5. salam yatt.... suka la tgk teko2 yatt tu.... banyakkkkk..... n also umah panjang tu pun mmg sungguh mengagumkan.....

    ReplyDelete
  6. salam yat...
    menangis air mata darah pon..kompem ku x blh ade deretan teko kotak mcm nieh...huhuhuhuhuuhuhu....cun nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..

    ReplyDelete
  7. cantiknya umah panjang teko kotak tu!!! and akak gtee dekorasi umah yatt pun cantik juga!!!

    ReplyDelete
  8. salam yatt..tergezut & terkejut lihat deretan rumah panjang teko kotak yatt..Veryyyy nice & beautiful.susah nak digambarkan.
    (Rasa2 bro minggu nie ramai blogers buat display rumah teres,rumahpangsa @ apartmen)Tapi still bro sharif menghuni dirumah PPRT..

    ReplyDelete
  9. salam yatt,

    huh..hembus kiri hembus kanan...betul ke apa yang akak tgk ni...yatt, kalau jual teko ni boleh buat modal invest emas pulak ni hihiihii..
    betul2 lah cik adikku ni bikin gempakkkkkk...

    ReplyDelete
  10. yatt.. meroyan akak tengok dereta teko2 tuuu... rasa nak dptderetan mcm tuu..tapi gerenti tak berupayaa..hehehehehe... cuma yg mampu akak kumpulkn teko2 biasa jerr.. tu pun rasanya dah kempis poket niii..hehehehe.. apa2 pun.. tahniahh. teruskan usaha murnimu menambah lagi koleksi2 tuuu...

    ReplyDelete
  11. kak gee..
    wsalam akak..banyak sbb hasil hunting & purchasing sepajang tahun 2009..memang tahun kotak..hehehe..

    ReplyDelete
  12. cik mat..
    wsalammm cik mat..elehhhhh..hehe..buat2 tergezut pulakk..hehe..cam dia taktau kita ada kotaksszzzzzzzzzzz...hahahahahaha... ;-)

    ReplyDelete
  13. kak azah..
    wsalam akak..sabar ye atas dugaan pada akak masa cuti sekolah nie..pasti ada hikmahnya kan..yang teko kotak tu..saya pun harap sangat dapat belikan akak seketui..saya dah pesan pada khairul minggu lepas..nanti dia carikan yang bunga2 untuk akak..no hpnya pun dah saya dapatkan..senang nak story mory kan..hehe..
    apapun sis..jangan sedih2 ye..pasti Allah akan mengurniakan rezeki yang lebih baik untuk akak..moga si perompak tu tak aman hidup di dunia..makan hasil duit haram.. :((

    ReplyDelete
  14. kak chah..
    hehehe..betul2 fulusmania tahun lepas..tahun nie saya dah tak maniac pada kotaksss..cintaku dah beralih arah..hehe..cukup2 lahh kotakss yang ada kat rumah nie..hehe..turn akak & kawan2 yang lain pulak kolek..silaakannn sis.. ;)

    ReplyDelete
  15. kak amy..
    thanks ye sis..semua tu hasil tahun lepas..sebab berterabur sana sini yang buatkan cik abang gantung rak tu..saya pun dah rimas depa bercerai berai..sebab tu lahh..rumah panjang nie didirikan..hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  16. kak chemp..
    hehe..akak pun dah ada satu tu..kejap lagi beranak pinak ler tu..saya dah stop kolek kotakss tahun nie..bagi peluang pada yg lain2..lgpun dah takde tempat dah..hehe..apapun..thanks ye sis.. ;)

    ReplyDelete
  17. kak ain..
    alaaaa akak..indah khabar dari rupa jer akak..rumah saya biasa2 jer..rumah akak 100x ganda cantik..saya hias gitu2 ajer sebab sekarang hero2 tengah membesar..belum boleh nak hias cantik2..insyaAllah satu hari nanti..masanya akan tiba...aminnnnn.. ;)

    ReplyDelete
  18. bro shariff..
    wsalam abang..thanks ye atas pujian tu..biasa2 jer sebenarnya..rak tu pun bukan mahal sangat..kesemua rak2 tu pun harga mampu milik..semua tu kurang 2 keping note..hehe..
    apa yg nak disegankan dok PPRT..yang penting minat kita nak hias rumah secantik yang mungkin di mata kita..saya pun kagum tengok banyak koleksi lama2 yang abang kumpul selama nie..saya pun rasanya tak dapat ikut jejak langkah abang..saya pun kat sini dok apartmen je..keluasan yang amat terhad..hehe..

    ReplyDelete
  19. kak nor..
    hehehe..betul gak cakap akak..kalau jual boleh beli emas..hehe..tapi saya kurengg minat emas..tu yang bagusnya..hehehe..beli sekadar yang cukup dipakai jer..emas kalau sikit2 nampak mami manis..kalau banyak2 takut nampak macam mami jarum..hahahaha.. ;-)

    ReplyDelete
  20. kak hani..
    yang sebenarnya kan akak..tu yang saya kolek sepanjang tahun 2009..tahun ni dah tak beli dah..dulu saya banyak dapat dari tasha..hehe..akak pun boleh tambah lagi tu..buat rumah panjang kat rumah akak pulak..saya dah takde "kudrat"($$ & ruang) nak menambah..hehe..akak kolek pulak..saya sokong 100% akak & kawan2 yang lain..chaiyok2!!!

    ReplyDelete
  21. mak aaaiiii..banyaknya teko kotakkkk. Kalau nak lalu kat bawah rumah panjang tu kena tabik spring tu...bila saya nak jumpa sendiri teko kotak ni pun tak tau...hehe

    ReplyDelete

Dear friends..Thanks for visiting Yatt's Precious and I really welcome all your comments..Please leave your comment here..