Saturday, 24 July 2010

~Kekwa Biru~


السلام عليكم
salam petang sabtu..



hari nie nak share koleksi kekwa biru yang baru mendapat anak2nya..dulu kak aina @ warisan nenek ada n3 koleksi kekwa biru..kak aina ada sugar creamernya..boleh klik {di sini}..

cawan 6 set beli dari eija @ ulat pelita..



teko aladin saya jumpa di apekss..



yang special tentang teko aladin nie..
tentunya pada penutupnya yang juga berbunga..



cake plate kanan hasil geledah apekss..
kiri pemberian ikhlas kak shas..
thanks ye akak..dah lama buat pekasam..hehe..


sugar bowl dari family aladin nie saya jumpa di apekss..
disebabkan dia cacat sebelah telinga..so dapat ler FOC..



kaum kerabat kekwa berdaun hijau..

kekwa kuning..


kekwa pink..belum bertemu tekonya..
kak shas ada teko bulat..rasa2 nak letgo habaq naaa.. ;-)


that's all for today..
tata..

salam sayang..



12 comments:

  1. salam yatt,

    cantik kekwa biru tu. untung yatt dapat. dulu akak ade juga serba sedikit tapi krn tunggu teko nya yang tak dapat2, so let go lah..

    ReplyDelete
  2. Hi, hope it's OK to contact you here. We would love to include your blog on our giveaway search engine: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com). Have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, Josh

    ReplyDelete
  3. wsalam kak gee..
    lama akak tak masuk sini kan..thanks yer sbb sudi luangkan masa..
    yer lah akak..ramai yang cakap susah nak dapat teko tu..rugi saya tak rembat banyak2 kat apekss tu dulu..mesti kalau pegi dah habis kan..harga teko kat situ boleh tahan..bukan harga apekss biasa..sbb tu sy rembat satu jer..pastu saya dah tak ke sana dah..sbb jauh..
    saya pun perasan akak ada serba sedikit dulu..rasanya akak dah letgo pada kak azzah kan..yer ke??..hihi..pandai2 jer teka..kikiki.. ;-)

    ReplyDelete
  4. Hi Josh Healy..
    Thanks for the invitation! ;-)

    ReplyDelete
  5. salam yatt..
    waaaaaaaaaaaa..nak teko wet roses gak..huuhu..mcm dah kna meroyan dah nieh....akak cma biaselah yatt//bunga kekwa idup adelah..hiihihih

    ReplyDelete
  6. wsalam kak chemp..
    akak nihh..berkenan kat item nak jumpa..wet roses lagik..mintak ler yang senang2 skit..kikiki..gurau2 ajer..aritu tasha ada jual creamer dia kan..cun bangettt..tapi iman masih kuat..sebab dok pk nak simpan duit utk raya..hihi.. ;-)

    ReplyDelete
  7. salam yatt..secantiknya kekwa biru & kuning. (apa lg nak kata-memang menawanlah..)

    ReplyDelete
  8. salam yatt,
    kshima dah kena penangan kekwa yg teruk... lepas tengok blog yatt semalam... terpinar2 kekwa kat mata.. lepas tu minta tolong asben amikkan cermin mata kat meja...kshima cakap "abang tolong amikkan kekwa"..... ha ha ha ...termangu2 member :)kekwa?

    ReplyDelete
  9. wsalam bro shariff..
    hehe..dah habis idea yer nak komen apa..tapi memang cantek kan bro..sebab tu saya tak jemu2 cari lagi kaum kerabatnya.. ;-)

    ReplyDelete
  10. wsalam kak shima..
    hahahaha..tu diaaaa..sampai tersyasul2 panggey kekwa yer..ekekekeke..kelako sungguh ks nihhhhhh...lol..
    jatuh cinta lagi ke ks??..cepat2 cari..then boleh tutup buku..tak gitu ks?..hehe.. ;-)

    ReplyDelete
  11. kshima
    he he..kekwa..tak leh tutup lagi ..tengah terngango ni.. ;)

    ReplyDelete
  12. ks..
    hehe..teruskan hunting sampai jumpa..saya pulak still menunggu teko kekwa pink berdaun hijau tu..dah dapat saya pun nak beralih ke lain pulak..ekeke..
    haishhhhh..never ending story lahh!!.. ;-)

    ReplyDelete

Dear friends..Thanks for visiting Yatt's Precious and I really welcome all your comments..Please leave your comment here..