Sunday, 17 May 2009

~Teko Polos 4 Beradik~







salam semua..

bertemu lagi kita..agak penat tapi mmg menyeronokkan percutian pada kali nie..bukan cuti sekolah..so org pun tak ramai sangat..jalan pun tak sesak..mmg aman damai..hehe..

entri hari nie sy nak berkongsi 'hasil' drp percutian sy pada kali nie...setelah direkomenkan oleh seorang kawan..dlm perjalanan pulang..ktorg mengikut jalan belakang menuju ke Linggi dan seterusnya ke Pedas..so kalau kakak2..abg2..yg menggilai barangan antik..for sure dah tau saya akan ke mana kan..nak tau ke mana???

**JENG JENG JENG.....**

Kedai Antik Taliban. Kedai nie terletak di tepi jalan besar bersebelahan dgn masjid di Pedas..tak susah nk mencari kedai nie..kalau nk baca dgn lebih lanjut mengenai kedai taliban nie or nak tgk camner rupanya kedai tu..bole klik [DI SINI] atau [DI SINI]

hajat di hati..mmg nak amik piccas kt sini..tp malangnya awal2 lagi ditolak secara baik oleh tokey kedai nie~Pak Habib~..mmg seronok cuci mata kat sini..bermacam2 pinggan mangkuk lama..teaset dan teko2 yang rare boleh dapat kt sini...as for me..dh alang2 sampai tangkap ler 3 teapots cik meakin..rosa, jade dan sunshine..cuma yg celeste beli di tempat lain..

ok..kakak2 abg2..tak nak citer panjang2..so layan je le 'hasil' sy kali nie..heheh..

see uols for my next entry tomorrow..tataa..



16 comments:

  1. Yatt!!!...aku baru plan nak pi kedai taliban tu...koo dah merompak dulu..adehhh...ni tak bley jadi nihh..ahaks....apa2 pun tah niah yeaa...pstt ok ke kdai dia..ada momok tak?

    ReplyDelete
  2. ~cik mat~
    kebetulan sy kt area sana..singgah ler kejap..lgpun 1st time sy sampai sana..dun worry..sy merompak kecil2an jer..baaaaaanyak lagi yg tinggal..tinggal poket kena penuh jer..kalo x makan asap jer ler..hehe..akhirnya dapat gak teko cam cik mat...seronoknyer!!!!!

    ReplyDelete
  3. aduhaii.....yatt bentuk teko tu semua favorit akak...tgh cari biru,ijau dan kuning...

    ReplyDelete
  4. ~k.inna~
    apalagi k.inna..cepat2 pesan cepat kt cik mat..dia pun nk merompak kt saner..ada lagi kaler2 yg lain tp teko kuning mmg dh xde..tokey tu ckp mmg susah nak cari..sbb tu sy beli gak..hehe..tak pun cuti sekolah nie akak p ler jalan2 kt situ..mmg best...baaaaaanyak sgt teko2 yg menarik..

    ReplyDelete
  5. Lupa nak tanya...ada nampak coffe pot JG Meakin kaler kuning tak kat kedai Taliban tu?....

    ReplyDelete
  6. cik mat~xder ler cik mat..meakin ader teapot jer..kalo ader sure sy dh rembat..kekekeke..dulu coffee pot jade sy beli ngan k.khaty@ k.sarah..mmg comel sunnguh yg tuh..

    ReplyDelete
  7. yatt,

    fuhhh , dasyatt very cute ..akak dah lama dok cari yg ini tapi velum ada rezeki lagii .yg ada pun kecil2 jeee ...kalau p lagi jgn lupa daku yeee

    ReplyDelete
  8. entah2 dah kena rembat teko pink dgn cawannya tu....alahai mcm mana la nak sampai sana ni yatt.
    suamiku itu sangat bz orgnya........uhuhuhu..

    ReplyDelete
  9. Yatt ~ akak dah lama masuk blog yg Yatt link tu.Sejak tu ler ok angan2 nak ke kedai antik taliban tu.Tp jauh bebenor..tengok teko dan set cawan tu geram sungguh...

    ReplyDelete
  10. ~k.sue~
    sy mana tau akak xder lagi..cam suma pattern jer akak dah ader..hehe..insyaAllah kalau ke saner sy war2kan..ala akak..akak pun bole per ke saner..bukan jauh sgt..yg kecil2 akak ader kaler aper?tempek ler nanti..

    ~k.inna~
    tu cik mat kan nk ke sane..kampung cik mat kt rembau kan..dekat ssgt ler pedas tu..pesan ler kt dia..bole kan cik mat???sian k.inna..

    ~k.nor~
    iyer ke akak..sy search jer kt tenet sbb nk tunjuk gambo kedai tu..nk tangkap gambo sendiri xleh..cuti sekolah nie akak wat ler rombongan cik kiah ke pedas..hehehe..mmg baaaanyak sgt teaset2 & teko2 kt situ..camtu ler diorg display teaset kt luar2 laman kedai..

    ReplyDelete
  11. Yatt..bestnyer dapat all the 4 cberadik meakin tu....he he akak baru dapat my plain green GALAMOUR nanti kak share kat blog k...

    ReplyDelete
  12. ~k.hanim~
    eeeee...x sabo nak ngk..kt saner mahal x akak?..yg teko kaler hijau meakin akaknyer tp ader munge tu ape namenyer akak?

    ReplyDelete
  13. yatt....rege kt kedai taliban tu ok ke?...kalau ikut pedas ngan kuantan tk la jauh...tp pyh nk ajak roomate tu berjln kt tmpt2 gini.... :(

    ReplyDelete
  14. ~k.akmal~
    rege boleh tahan lagi..rege kedai antik ler katakan..ader yg ckp murah compared to other antique shops..
    tp berbaloi pegi utk cuci mata..banyak set yg still dijual kt saner..yg susah nk jumpe pun ade..
    'roomate' akak tu kena pandai2 ler pujuk..gunakan daya pujuk rayu akak yg terpendam tu..hehe..u can do it!!!

    ReplyDelete
  15. erk nassir..kurang phm maksud tersirat 'bz' tu.. :)

    ReplyDelete

Dear friends..Thanks for visiting Yatt's Precious and I really welcome all your comments..Please leave your comment here..