Friday, 11 June 2010

~Tiffin@Mangkuk Tingkat@Mangkuk Sia~




salam jumaat..



bertemu lagi..n3 seterusnya khas buat penggemar tiffin..cik mat, kak azah, kak aida & juga kak rohas..seperti yang dijanjikan..saya share ngan uolss mangkuk tingkat porselin biru..boleh jugak tengok koleksi kawan2 kita..
kak azah @ one day in my life
kak aida @ alkesah


kesemua tiffin saya letakkan khas atas 2 almari antik saya..
4 ketui di sini..




lagi 2 ketui di sini..atas almari zulkis..hehe..


seketui lagi atas meja makan..
(tapi utk posing saya letak kat sini kejap..)


tak cukup sifat sebenarnya..boleh tengk pic di bawah..
mangkuk bawah tu lain dari 2 yang atas..


that's all for today..
esok saya share yang lain yeaa..





16 comments:

  1. salam morning jumaat yatt....saya jelessss tahap maksima nihh...waaaaaaa..lawan tokeyy..tak patuttt...hahahahahaha..apa2 pun syabas...

    ReplyDelete
  2. salam cik mat..
    ya amponnnnnn cik mat..bukan niat nak lawan tokeyy..hehehe..kita merembat tumpang benda nak ada..kalau dah takde nanti baru nak meracau2 kan..esok2 jumpa ler tu partner si tepen cik mat tu..insyaAllah..saya pun kalau jumpa belah2 sini..saya sure ingat kat cik mat.. ;)

    ReplyDelete
  3. cantiknyaaa yatt. jarang tgk tiffin porselin. saya ada enamel jerr..hehe

    ReplyDelete
  4. apesal plak kluar "about antik2unme"..anyway, sambung balik..tiffin ni buatan cina kot. manelah yat korek bende nih.

    ReplyDelete
  5. salam jumaat,
    ya Allah! yatt, speechless...., suka sangat akak tgk keunikan tiffin biru ni.....bilalah agaknya nak dapat ya...tumpang tgk yatt punyapun dah suka, apalagi kalau dah dpt depan mata....:)))hehehe

    ReplyDelete
  6. salam kak yatt....
    wahh....xsangka tiffin biru ni ada pelbagai corak..ingtkan semacam je..hehehe
    byknye koleksi tiffin akak.....sy minat gak tiffin ni, ada gak tgk kat ML org jual tp pikir 2-3kali gak nak beli..regenye melambung...hehhehe

    ReplyDelete
  7. salam yatttttt....aduhhh..diam2 berlambak2 cik adik manis ni mengumpul tiffin..terkozut den..hari tu nampak 2 jer....amboi2...nak jadi ratu tiffin pulak ni...salute..salute..

    ReplyDelete
  8. salam yatt..
    haaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh...kussssssssss semangat..kalu apeks tengok nieh kan..kompem dia pon dok bkipas jer..manyakkkkkkkkkkk cunnnnnnnnnn maaaaaaaaaaaaaaaa....akak kan mcm biase seketoi haram pon x dok...tgk yg yatt jerlah....

    ReplyDelete
  9. salam yatt.. lahhhhhh tak tahu nak cakap apa lagi lah..memang grand bebenor.

    ReplyDelete
  10. mamayana..
    cantekkk kan yana tiffin lama nie kan..yang porselin jarang kita tengok..tiffin ni dari china..so far ramai yg bagitau saya di rope walk & jonker street melaka yang ada dijual..tapi saya beli dr haizul..boleh tengok kat bloglist decoantique biz..tapi haizul skrg pegi bercuti..bulan 9 baru dia kembali..hehe..
    enamel pun saya ada kolek sikit2..ada masa saya buat n3 yer.. ;)

    ReplyDelete
  11. kak rohas...
    insyaAllah akak dapat jugak satu hari nanti..saya cdg akak mintak tlg kak aida..kak aida rajin jalan2 ke penang & melaka..mintak tolong belikan..hehe..cuma cadangan..kalau nak tunggu haizul balik lambat lagi..hehehe..
    pstttt>>boleh ker kak aida??.. ;)

    ReplyDelete
  12. zany..
    wsalam dik..hehe..akak dulu pun awal2 ingat ada sepesen jer..pastu bila bro haizul email..baru dapat tengok pelbagai pesen tiffin nie..kalau zany minat..simpan duit skit2..rembat seketui jadilah kan..tumpang tiffin nie masih ada di pasaran..kot2 nanti dah pupus lagi melambung rege dia.. ;)

    ReplyDelete
  13. kak azah..
    wsalam akakkkk..hehe..masa akak tgk pic berdua tu actually dah dapat one whoel lot dari haizul..hehe..saya jer nak surprise..dah agak2 dah basi baru saya buat n3..ekekeke..
    ratu tepen ek?..hehe..apapun cik mat masih raja tepen..saluteee... ;)

    ReplyDelete
  14. kak chemp..
    wsalam akak..tergelakkk baca komen akak tu..hahahaha..siap berkipas yer si apeksss..wakakakkaka...mesti depa dok heran..apa ler yg best sangat yang kita dok pakat2 kolek..musykil apekss seantero malaya..hahahahaha....

    ReplyDelete
  15. bro shariff..
    wsalam bro..tak perlu berkata2..biar mata jer menghayati kecantikannya..hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  16. Hi ;
    Love your tiffin carriers .
    Please advise if there are suppliers in Malaysia which deals with such reproductions.

    Thanks
    Fi.

    ReplyDelete

Dear friends..Thanks for visiting Yatt's Precious and I really welcome all your comments..Please leave your comment here..