Tuesday, 29 September 2009

~From London With Luv~



Salam Semua...

Yeyeahhh!!!..abangku baru balik dari london setelah 2 minggu lebih berbulan madu & berhari raya di sana..semalam lebih kurang pukul 11.00pm sampai ke rumahku & bermalam di sini..saya cuma pesan teko cun seketui jer sebab sedia maklum semua barang kat sana mahal2 kan..lagipun mana ler abangku tau pinggan mangkuk antik di sana..lagi2 pulak diorang kan pergi berhoneymoon..hehehe..

walaupun tak mengharap tapi tanpa disangka2 abang membawa pulang ole2 berupa teko hiasan & sepasang t-shirt LONDON..apalagi syuker sangat2..im pretty sure that some people out there would say~very typical english souvenirs but as for me the thoughts that really count & apa yang paling penting adiknya happy sangat2 dengan ole2 dari london nie..nak harap adiknya sampai ke sana entahkan bila..hehe..dalam mimpi ajer ler..





video nie pulak untuk tatapan kawan2..tengok diorang pun dah tumpang gembira..jom layan..

video

so abang pian..muchas gracias for the lovely gifts.. :-)
that's all for now..
tata..



Monday, 28 September 2009

~Catatan Aidlfitri 1430H~



~Salam Aidilfiri~


aidilfitri kali nie telah termaktub balik penang dulu sebelum beraya ke johor..so malam raya tu sempat saya berbuka puasa ngan ayah tersayang & family..berselera sungguh makan sebab mak cik masak sungguh spesel & banyak sekali..selepas selesai takbir kitorang sempat lagi soping last minute di kailan kepala batas..

sama seperti orang lain, pagi2 setelah solat raya..kitorang berkumpul & aktiviti biasa dilakukan..
salam bersalaman & makan2..

actually kan..masa pagi raya nie baru saya perasan yang kamera saya bateri dia kong abis..memang tensen..so dengan muka tak malunya saya pinjam kamera ayah..nasib baik ada xtra..hehe..so gambar raya kali nie adalah hasil ihsan kamera ayah yang tersayang..hehe..

nie gambar satu famili besar saya..ayah & mak cik mahani (mak baru) bersama anak2nya seramai 5 orang merangkap adik beradik tiri saya..manakala belah saya pula 6 beradik..tapi raya kali nie terasa kurang kemeriahannya kerana belah saya tak cukup korum..pengantin baru berbulan madu & beraya di london manakala adik perempuan & hubby beraya di rumah mertua..

nie famili kakak saya yang sulung..terselit sekali gambar adik2 saya kienah & syimi yang masih bujang..


nie pula gambar my nucleus family..baby tak bergambar sekali sebab meragam nak tido..so pics kat bawah mostly cuma 4 of us..tu pun susah nak dapat shot terbaik..

nie gambar baby fariq..his first raya..

nie pula gambar 3 my heroes plus another 3 heroes from my sis..fening fening..hehe..
dalam ramai2 anak buah termasuk sebelah hubby nielah kazen kesayangan anak2ku..
berkepit jer diorang especially faris & syauqi..

oleh kerana kali nie guna kamera pinjam saya tak ghairah mengambil gambar seperti raya yang sebelumnya..rasa malas jer nak tangkap gambar..gambar kat rumah ayah ajer yang banyak..dan semasa beraya rumah sedara malas pula nak ambil gambar..rugi pulak rasanya..

that's all for raya celebration sebelah penang..
tunggukan kenangan bersama cik mat & kak casaoma..
tata..




Sunday, 27 September 2009

~Catatan Menjelang Aidilfitri..Sabtu~




salam semua..

hari ni nak share story sehari sebelum menjelang aidilfitri..hari sabtu lepas saya berpeluang berjumpa dengan lagi blogger antik~kak shas khazanah warisan bonda masa on the way balik penang.. pics di bawah nie hasil ihsan kak shas..time tu bateri kamera saya kong..so guna camera handphone kak shas jer..hehe..

kak shas datang bersama cik abang, angah & adib..comey sungguh adib..chinese look cam mama dia juga..ngan auntie yatt pun dia tak takut..siap suruh dukung lagi..hehe..kitorang sembang kejap aje di tepi exit tol gopeng disebabkan hujan dah renyai2..takut budak2 demam pulak kan..

buat kak welly yang nak tengok kan camner rupanya tuan empunya diri khazanah warisan bonda..nie lah dia kak shas yang comey lotey tu..teramat manis senyuman kak shas tau..

datang bersama hasil barter kitorang..set buluh betung..
ada 3 keping pinggan mungkum 8" & 4 set cawan..
manakala kak shas dapat 6 set cawan grapes dari saya..

cawan mulut lebar buluh betung..i likeeee..

mug nie pula dari famili yang sama tapi nie adalah pemberian kawan baikku~chong..

bersama set buluh betung nie pula, teko maple biru yang ditukarkan dengan 6 set cawan maple jingga dari saya..cantik teko nie..kalau ada anak2 dia mesti lagi meletopss kan..

teko aladin gandum nie hasil barter ngan 6 set cawan gandum dari saya..

selain daripada yang di atas kak shas ada menitipkan sekali piring leper kekwa biru..nanti saya buat n3 yea..tak lupa piring 4 roses yang merupakan hasil barter kitorang yang terawal..

kesimpulannya kak shas pun banyak tolong saya melengkapkan set2 lama nie..rasanya dengan kak shas le paling banyak barter..hehe..jasamu amat kukenang..terima kasih banyak2 kak shas..nanti2 kalau ada yang lain kita barter lagi yea..dah tau sangat taste kak shas nie..nak yang kalerpul & ceria..hehe..

that's all for now..
tunggu coretan aidilfitri pula..






Saturday, 26 September 2009

~I'm Back!!!!....~





salam aidlfitri semua..

im back!!!!..baru semalam sampai ke home sweet home setelah seminggu beraya satu malaya..hehe..dari penang ke kedah dan seterusnya menuju ke johor..banyak yang nak dikongsi bersama..esok2 saya share satu per satu..sebab badan still letih dan aktiviti basuh membasuh, lipat melipat segunung baju tak dapat dipisahkan pabila pulang beraya..hehe..

so layan ajer ler pic faris, farihin & fariq beraya dengan kazen2 kesayangan diorang nie..

tata for now..


selamat berhari raya..




Monday, 14 September 2009

~Teristimewa buat semua teman2...~




Salam Aidilfitri..

lagi beberapa hari umat Islam akan menyambut hari lebaran..mood nak raya pun makin terasa..di kesempatan nie nak mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri 1430H..bersama nie saya titipkan ecard buat semua pengunjung blog saya..tanpa kalian..siapa lagi yang nak memeriahkan rumahku ini..sudilah terima ecardku yang tak seberapa nie..tempek jangan tak tempek..hehe..

tak lupa saya memohon maaf dari semua sekiranya ada tersilap kata, terasa dengan coretanku di blog nie..selagi bernama manusia..tidak terlepas dari melakukan salah silap samada sengaja atau tak disengajakan..harapanku moga ukhwah berpanjangan..dan marilah kita saling bermaafan..

kalau bercerita tentang kad raya..teringat kenangan dolu2..kita paling gembira bile cik men datang membawa kad2 raya..saya dengan kakak saya dulu sering berlumba2 sapa paling banyak dapat kad raya..hehe..kalau banyak tu kira glemer ler kan..banyak peminat..hehe..apapun memori kad raya memang syahdu dan takan kulupakan sepanjang hayatku..

walaupun pemberian kad raya secara konvensional makin dilupakan..tetapi ingatan teman2 membangkitkan semangat beraildilfiti..

di bawah nie kiriman ecard dari teman2 seperjuangan..terima kasih tak terhingga buat semua yang sudi melayangkan kad2 nie..muchas gracias..



dari kak zai..teratak impian..
dua sekali saya amik..hehe..


dari kak azlina..thanks akak..
cantek kad nie kan..

kad keluarga bahagia dari kak lyana..

dari kak mona UK..
jangan nangis2 beraya di perantauan..hehe

dari kak yatie aka nekPP..
akak pun sama..jangan menangis di pagi raya..hehe

dari kak shas warisan bonda
siap 2 kad lagi kak shas..dasat noo..hehe..


dari kak azah yg comey lotey..
tak balik beraya sini ke akak??

dari kak mona rawang
cantek kad akak lalingku nie..
mesti bz mengemas rumah nie..hehe..

dari kak izan..
tetapku kolek..hehe..

dari kak yon @ kak rose..
cantek rose nie secantik nama tuannya..

dari kak intan
kad rose kak intan pun cantek..

dari kak deeja
saya kolek dari blognya..hehe..

kad terbaru dari kak ca..
kalau ada rezeki..boleh bertemu raya nie kan akak..

jelingan manja maklang zie..
comey kad nie..

nie pulak datangnya dari kak gee bangi..
ohhh kak gee..sedapnya keputat eh ketupat..hehe..

dari kak yu comey..
kad pun comey..sumalah comey..hehe..
sekali ngan duit raya tau..
duit rm50 suma keluar yg baru jer..bank takmau keluaq dah not lama nie kak yu ooii..hehe..

kad dari kak cda~the english & french touch..
tokey barangan obersea yang menggetar jiwa..hehe..

nie pulak dari kak ina kl..
partner EG rayaku..
bak skit kuih raya akak itew..hehe..

seterusnya dari FA Beautiful Pottery..
kad yang dilayangkan secantik barangan yang selalu meliurkan blogger sekalian..hehe..

dari peminat rose & mioww yg tegar...
kad pun turut serta miowwwww..hehe..
~kak itajeff~

kad yang paling cun datangnya dari kak welly laling..
begitu teliti & xpert menghias rumah..
kad secantik rumahnya..

yang nie pula dari my dear buddy di UK..intan saniah..
sib baik pulang beraya kan...
kalau idak mesti syahdu jer kan..hehe..

kad cantik seterusnya dari nassir sekeluarga..
merah menyala tema raya diorang kan..
tahun nie kaler apa pula?..
sungguh lama dia bertapa..hehe..


kad di bawah nie datangnya dari nibong tebal~kak ifa..
sweet kad kak ifa..sesweet rumahnya..hehe..

kad gadis manis dari tokey antik tasha..
agak2 camtu ek rupa u kan..manis gitu..
rahsia sangat..hehe..


nie pula dari kak amy Abu Dhabi..
lagi 2 hari nak balik msia..
best le kan akak..tahun beraya di kampung halaman..hehe..
moga selamat semuanya...

kad kek cun nie datangnya dari kak sue antik laling..
koleksinya membuatkan org selalu termimpi2..hehe..

nie pulak dari kak nannie..
kalau ler saya ada anak pompuan..
nak gak belajar smocking ngan akak..hehe..

kad yang dikolek dari blog listku..
kad tokey cc colouredsugars~shina..
cc yg menggoda..really admire her skills..

seterusnya dari kak neda..
koleksinya yang pelbagai menarik minatku utk selalu ziarah blognya..hehe..

nie pulak kad yang dikolek dari kak azie @ fitty..
beraya di johor yea akak..
enjoy le tu..cuti 2 minggu lagi..hehe..

kad raya nie pula dari kak leya..
kalau ada rezeki kita jumpa yea akak.. ;)

kad one happy family nie dari kak aishah laling..
best kan akak..beraya di msia semula..
beraya sakan ler kan..sumanya dah selesai..
isk isk..jeles tul..

that's all my frens..
meh saya nak tempek lagi kalau ada yang nak hulurkan..hehe
lastly..jangan lupa tempek kad rayaku ye..
tataaa..

Luv alwiz,